Online Shownäyttelyyn osallistut hevosesi kanssa kotoa käsin kuvaamalla näyttelysuorituksen videolle!

Video kuvataan 16:9 vaakatasoon ja video saa kestää max 2 min. Videolla seisotat ensin hevosen kameraan päin (sivuprofiili) ja suoritat ensin käynnissä ja sitten ravissa kolmiouran, jonka jälkeen seisotat hevosen sivuprofiilin jälleen ”tuomaria” kohti. Video tulee kuvata tuomarin näkökulmasta, eli kolmion kärjestä. Pääasia, että hevosen rakenne näkyy selkeästi kokonaan ja liikkeet näkyvät kuvattuna takaa, sivulta ja edestä molemmissa askellajeissa.

Näyttelyssä on neljä luokkaa:

– Hevoset, Pro
– Ponit, Pro
– Junior Handler (alle 16 vuotiaat esittäjät)
– Handler (16 vuotiaat ja yli)

Handler luokissa tuomarin pääpaino on siistissä ja hyvässä esittämisessä ja Pro luokissa esitettävän hevosen rakenteessa ja liikkeissä. Handler arvosteluista saat myös vinkkejä esittämiseesi. Jokainen osallistuja saa kirjallisen arvostelun lisäksi ruusukkeen. Lisäksi kaikista luokasta valitaan luokkavoittaja, joka palkitaan vielä erillisellä ruusukkeella.

Esittäjällä oltava kypärä ja hanskat ja juoksemiseen soveltuvat vaatteet ja jalkineet.

Näyttelyn tuomarina toimii Soila Ristimäki

Shownäyttelyn hinta on 25 € / luokka. Osallistuessasi sekä Handler, että Pro luokkaan, on yhteismaksu 45 €. Molempiin luokkiin voi osallistua samalla videolla.

Ilmoittautuessasi kerro seuraavat tiedot: Hevosen tai ponin nimi, rotu, ikä, isä, emänisä. Esittäjän ja omistajan nimi, sekä yhteystiedot palkinnon postittamista varten.

Liitä mukaan myös valokuva hevosesta, jonka voimme julkaista Showfinen kanavilla.

Videoita voi lähettää 1.-14.5.2024 osoitteeseen info.showfine@gmail.com Liitä mukaan myös maksukuitti. Tilinumero on FI62 5282 0120 1541 31. Laita viestikenttään maininta shownäyttely ja hevosen/hevosten nimet. Mainitse myös mihin luokkaan osallistut, ja tieto siitä, jos et halua että suoritusta julkaistaan Showfinen kanavilla.

Voittajat julkistetaan 20.5.2024 Showfinen sivuilla.

Tervetuloa mukaan!

Online Shownäyttely 2023

Järjestämme 21.5.2023 Nurmijärvellä Solsikken maneesissa päiväkoulutuksen, joka antaa kattavan tietopaketin hevosen tai ponin valmistelussa ja esittämisessä erilaisissa näyttelytilanteissa. Oli sitten kyseessä show-näyttely, jalostusarvostelu, rotunäyttely tai vaikkapa vetcheck, on kaikissa näissä yhtenäistä siisti ja turvallinen esitystapa ja tarkoituksena on tuoda hevosen parhaat puolet ja liikkeet esiin.

Teoriaosuudessa käymme läpi niin harjoittelun, varusteet, esittäjän asun, kuin eri rotujen ominaisvalmistelut. Demo-osuudessa on näytillä erirotuisia hevosia ja poneja ja käymme läpi niiden varustusta ja esittämistä.

Kurssin vetäjinä toimii Hippoksen tuomari, hevoskasvattaja ja mm. ponien orilautakunnan ja ratsujen ja ponien tamma- ja varsalautakunnan jäsen Liisa Kaitala, sekä pitkän linjan näyttelyharrastaja ja Kansallisen Poninäyttelyn työryhmän jäsen Catarina Mauno.

Tilaisuus alkaa klo 11.00 ja sen kesto on noin 2,5h kahvitaukoineen. Paikalla on buffetti, josta saa kahvia ja pientä syötävää. Osallistujia ei ole vakuutettu järjestäjän puolesta.

Kurssimaksu on 35 €, jonka voi maksaa joko paikan päällä (mobilepay, käteinen tasaraha tai korttimaksu) tai lähettää maksukuitin ilmoittautumisen yhteydessä.

Tilaisuuteen on ennakkoilmoittautuminen ja pidätämme oikeudet muutoksiin. Ilmoittautumiset osoitteeseen info.showfine@gmail.com, otsikolla ”Näyttelykurssi ilmoittautuminen”, viimeistään 12.5 mennessä. Samalla voit lähettää kysymyksiä kurssia varten jo ennakkoon. Kurssi järjestetään mikäli ilmoittautuneita on vähintään 25. Lippuja myydään myös ovelta, jos niitä jää. Ilmoittautuminen on sitova.

Osoite on Maatilantie 27, 05250, Kiljava (Nurmijärvi). Lisätietoja paikasta tästä.

Online-Shownäyttely 6.6

Online Shownäyttelyyn osallistut hevosesi kanssa kotoa käsin kuvaamalla näyttelysuorituksen videolle! Video kuvataan 16:9 vaakatasoon ja video saa kestää max 2 min. Videolla seisotat ensin hevosen kameraan päin (sivuprofiili) ja suoritat ensin käynnissä ja sitten ravissa kolmiouran, jonka jälkeen seisotat hevosen jälleen ”tuomaria” kohti. Video tulee kuvata tuomarin näkökulmasta.

Näyttelyssä on kaksi luokkaa, Handler ja Pro. Handler luokassa tuomarin pääpaino on siistissä ja hyvässä esittämisessä ja Pro luokassa esitettävän hevosen rakenteessa ja liikkeissä. Jokainen osallistuja saa arvostelun lisäksi ruusukkeen. Lisäksi kummastakin luokasta valitaan luokkavoittaja, joka palkitaan vielä erillisellä ruusukkeella.

Näyttelyn tuomarina toimii Liisa Kaitala.

Shownäyttelyn hinta on 25 € / hevonen tai poni. Ilmoittautuessasi kerro seuraavat tiedot: Esittäjän nimi ja yhteystiedot (palkinnon postittamista varten). Hevosen tai ponin nimi, rotu, ikä, isä, emänisä ja omistaja.

Videoita voi lähettää 21.5-4.6.2023 osoitteeseen info.showfine@gmail.com. Liitä mukaan myös maksukuitti. Muista mainita, mikäli olet jo maksanut näyttelyn meeting-maksulla! Tilinumero on FI62 5282 0120 1541 31. Laita viestikenttään maininta shownäyttely ja hevosen/hevosten nimet. Mainitse myös kumpaan luokkaan osallistut, ja tieto siitä jos et halua että suoritusta julkaistaan Showfinen kanavilla.

Voittajat julkistetaan 6.6. Showfinen sivuilla.

Näyttely-meeting!

Osallistuessassi sekä näyttelykurssiin että näyttelyyn, on yhteishinta silloin 55 €, joka pitää maksaa jo kurssi-ilmoittautumisen yhteydessä. Otsikoi ilmoittauttumisesi silloin ”Näyttely-meeting” -otsakkeella. Liitä mukaan maksukuitti, josta käy ilmi kurssi osallistujan ja näyttelyyn osallistuvan hevosen nimi.