Rakenne Kertoo tapahtuma järjestetään jälleen 15.9.2024 Lahden Jokimaalla, Salpauksen maneesissa!

Tapahtuma on uudistunut, ja mukana tulee olemaan paljon mielenkiintoista opittavaa ja kuunneltavaa niin alan ammattilaisille, opiskelijoille kuin harrastajillekin! Tarjolla on äärimmäisen mielenkiintoisia demo-luentoja hevosen rakenteeseen ja hyvinvointiin liittyen, niin kasvatuksen, biomekaniikan kuin ruokinnankin saralta.

Miisa Wikman, hevosen biomekaniikan ja hevosen valmennusfysiologian asiantuntijan kahden tunnin mahtava demoluento! https://mwhevospalvelut.com/

Eeva-Liisa Penttilä, on yksi Suomen tunnetuimpia ja menestyksekkäimpiä ratsuhevoskasvattajia! Hän on pitänyt oriasemaa ja kasvattanut ratsuhevosia jo yli 30 vuoden ajan! Hänen kasvatteihin kuuluvat mm. eri lajeissa kilpailleet upeat jalostusoriit Königin’s Sohn KS, Königs Kronos KS ja Konstantinos KS.

Elena Autio, Eläintieteentohtori, Phd! Elena pitää luennon aiheesta ”Ruokinnan merkitys terveen tuki- ja liikuntaelimistön kehittymisessä ja ylläpidossa”.

Liput 49 € (sis. alv ja lippukaupan palkkion).

Showfine pidättää oikeuden muutoksiin esiintyjien, tapahtumapaikan ja ajankohdan suhteen.

Rakenne Kertoo 2023

Syyskuun 10. 2023, Salpauksen maneesi, Jokimaa Lahti.

Uudenlainen näyttely- ja koulutustilaisuus, jossa alansa huippuasiantuntijat avaavat, mitä eri rakenne-ominaisuudet tarkoittavat myös käytännössä!

Tuomaristossa on rakenne- ja askellajituomarin lisäksi hevosten fysioterapeutti ja kengitysseppä, joilta näytteilleasettajat ja katsojat saavat kattavan tietopaketin hevosten ominaisuuksista ja siitä miten ne vaikuttavat aiottuun käyttöön ja päivittäiseen huoltamiseen. Monelle hevosenomistajalle jää monesti näyttelyn jälkeen epäselväksi, mitä mikäkin hevosen ominaisuus tarkoittaa käytännössä ja nyt olisi tarkoitus korjata tämä epäkohta. Rakenteen vaikutus hevosen käyttöön, kengitykseen, lihashuoltoon ja treenaamiseen on asia, mitä ei vielä aina osata ottaa huomioon.

Tapahtuma on suunnattu kaikille hevosen omistajille, jotka haluavat tietää miten hoitaa hevostaan ja mitä ottaa huomioon, jotta se säilyisi mahdollisimman terveenä ja pitkäikäisenä myös käyttöä ajatellen. Kohderyhmää voi olla myös hevostansa jalostukseen miettivät hevosenomistajat, sekä nuoret hevoset. Mukaan ovat tervetulleita niin ponit, kuin hevosetkin.

Mukana on GP-koulutuomari ja askellajituomari Anne-Mari Pekonen ja rakennetuomari sekä ratsurotujen orilautakunnan jäsen Annu Stenqvist. Horses First tiimistä tapahtumaan tulee mukaan kengittäjän näkökulmaa antamaan Caroline Kempf ja Jaakko Granström (varalla Jussi Hurmola). Mukana myös eläinfysioterapeutti ja ratsastuksenopettaja Johanna Janatuinen.

Mukana myös Marianna Paavolainen, arvostelemassa suomenhevosia ja lämminverisiä ravihevosia.

Oikeudet muutoksiin pidätetään.

Tapahtumaan mahtuu mukaan noin 20 hevosta. Yleisöä mahtuu mukaan noin 150 henkilöä.

Hevoset jaetaan mahdollisuuksien mukaan roturyhmiin. Jokaisen ryhmän parhaaksi valittu jatkaa halutessaan päivän parhaan valintaan, joka on päivän päätteeksi. Jokainen osallistuja saa ammattilaisten kirjallisen lausunnon ja ruusukkeen.

Tilaisuus on positiivinen ja rakentavassa hengessä tehtävä, aivan ainutlaatuinen mahdollisuus näyttää hevosensa monelle eri huippuosaajalle samaan aikaan!

Ilmoittautuessasi kerro hevosen/ponin nimi, syntymäaika, sukupuoli, mahdollinen rotu ja emän, isän ja emänisän nimi. Voit myös kertoa hevosestasi ja sen käyttötarkoituksestasi muutamalla sanalla. Kerro myös omistaja ja kasvattaja, ja omat yhteystietosi.

Ilmoittautumismaksu on 50 € / hevonen ja se maksetaan ilmoittautumisen yhteydessä tilille: Sofine, FI62 5282 0120 1541 31. Laita viestikenttään maininta Rakenne kertoo ja hevosen nimi.

Näyttelyyn ilmoitetun hevosen mukana tapahtumaan pääsee kaksi ihmistä veloituksetta.

Ilmoittautumiset osoitteeseen info.showfine@gmail.com.

Lipunmyynti tapahtumaan on avattu, lipun hinta on 17€ (sis alv. 24%). Liput TÄÄLTÄ

Tapahtumaa tukemassa: